Loading Events

« All Exhibitions

  • This event has passed.

ARGENT – 25 JAAR ANOUK VILAIN ART GALLERY

10 september 2022 - 9 oktober 2022

Galeriehouder ANOUK VILAIN nodigt curator HILDE VAN CANNEYT uit

Als dochter van kunstenaar Walter Vilain groeide Anouk op tussen kunstenaars zoals Paul Delvaux, Georges Grard en Octave Landuyt. Daar lag de grondslag voor haar verwondering en latere passie voor de kunstwereld. Toch studeerde ze binnenhuisarchitectuur, om na haar studies aan de slag te gaan in een architectenbureau. Ondertussen rijpte het idee om een eigen kunstgalerie te starten. Dat geschikte pand vond ze niet in Londen of Parijs, maar in Diepenbeek bij Hasselt. December 1996 was het startschot voor de galerie. Eerste genodigde was haar vader Walter Vilain. In het begin toonde Anouk vooral abstracte kunst van gevestigde waarden, gaandeweg begon ze meer en meer samen te werken met beloftevolle jonge kunstenaars, die niet noodzakelijk abstract werkten. Intussen zijn 25 jaar verstreken en doet ze het nog steeds met liefde en passie, weliswaar op haar eigenzinnige en eigengereide manier.

Anouk Vilain viert dit zilveren jubileum met een spetterende groepstentoonstelling, waarvoor ze graag alle kunstenaars waarmee ze samenwerkte én haar nauw aan het hart liggen, wilde uitnodigen. Intussen zijn het er zóveel geworden, dat ze besloot een curator erbij te halen om een aantal knopen door te hakken en zo een andere touch aan de tentoonstelling te geven. De kunstenaars werden gekozen in samenspraak en met wederzijds respect voor elkaars voorkeuren. Een thema aanbrengen was door de verscheidenheid aan kunstenaars, niet eenvoudig. In de uitnodiging vroeg ik hen werk te creëren of aan te bieden dat ofwel non-figuratief was, of indien figuratief, als dusdanig niet meteen herkenbaar.

Onze stellingname voor deze expo is door middel van de getoonde werken, onze passie en blijvende verwondering voor kunst te vieren en te delen met de toeschouwer.

Hilde Van Canneyt

Date

Start:
10 september 2022
End:
9 oktober 2022
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial