Loading Events

« All Exhibitions

  • This event has passed.

GRAINS BECOME BRITTLE

19 november 2016 - 18 december 2016

Inleiding door Lara Molina
Opening door Jean-Pierre Swerts

 

“Grains become Brittle” is de titel van Lola Lasurt’s solotentoonstelling die van 19 november tot 18 december 2016 loopt in Anouk Vilain Art Gallery.

Lola’s werk zal voor de gelegenheid worden opgesplitst tussen de twee ruimtes van de galerie.

In de eerste ruimte toont Lasurt enkele recente en oudere schilderijen naast een video-installatie, terwijl in de tweede ruimte een werk zal te zien zijn dat speciaal werd ontworpen voor de tentoonstelling.

Dit nieuwe project is het resultaat van een dialoog met de stichters van de jaarlijkse Jeneverfeesten in Hasselt. Lasurt’s interesse hierin is ontstaan door de bewondering die zij koestert voor de inspanning van een groep mensen uit Hasselt, die in het midden van de jaren 80 een terugkeer hebben bewerkstelligd naar het traditionele jenevermaken, en dit met respect voor de geschiedenis van de lokale jeverproductie.

Het werk zal bestaan uit een reeks van schilderijen in de vorm van aaneengeschakelde geanimeerde panelen; op die manier wordt een filmisch effect bereikt.

Een deel van de schilderijen is gebaseerd op een 8 mm film uit 1979, waarin begonnen werd met de renovatie van de door de gemeente aangekochte vervallen Stellingwerff/Theunissen stokerij, wat uiteindelijk (in 1987) uitmondde in het ontstaan van het Nationaal Jenevermuseum. Het museum stelt zich tot doel alle facetten te belichten die te maken hebben met de Belgische jenever en wordt beschouwd als het eerste industrieel-archeologisch monument in België.

Een ander deel van de schilderijen vindt zijn oorsprong in foto’s uit dezelfde periode als de hogervermelde film, die door de stichters van de Jeneverfeesten werden aangereikt aan de kunstenares.

Date

Start:
19 november 2016
End:
18 december 2016

Location

anoukvilainartgallery
Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map
Website:
www.anoukvilain.be
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial