Loading Events

« All Exhibitions

GRIJS WERD ALLE KLEUR

28 september - 27 oktober

Vernissage op vrijdag  27 september 2024 van 17 tot 22 uur

 

GRIJS WERD ALLE KLEUR

Anouk Vilain Art Gallery toont voor de eerste maal een solo-expo van beeldhouwer Yannick Ganseman.

Zijn praktijk wordt gekenmerkt door kunsthistorisch onderzoek, resulterend in bas-reliëf figuratieve scènes die alledaagse voorwerpen en situaties soms een monumentale aanwezigheid geven. Deze balans tussen het archaïsche en het hedendaagse, het gewone en het buitengewone, blaast bescheiden beelden op tot buitengewone proporties.

Hij gebruikt technieken van houtsnede tot beeldhouwkunst, pleisterwerk, schilderkunst en keramiek. Als autodidact ontwijkt hij een makkelijke categorisering van zijn werk en speelt constant met de grenzen van het beeld. Hij werkt van kleinschalig tot groter dan levensgroot en publieke beeldhouwkunst. Zijn werk houdt zich bezig met complexe emoties en reflecteert tegelijkertijd op het scheppingsproces te midden van de hedendaagse wereldwijde onrust. Een belangrijk thema is het verkennen van de wisselwerking tussen “leven en zorg” door middel van beeldhouwkunst. Hij probeert de kwetsbaarheid van het leven over te brengen in vergelijking met een momenteel altijd brandende wereld.

Zijn werk bevindt zich in publieke en private collecties in binnen- en buitenland. Oa. Collectie van de Vlaamse gemeenschap (Museum M, Leuven) en de stad Brussel.

Hij heeft residencies gehad in Parijs (FR) en Tilburg (NL), en groepstentoonstellingen in Frankrijk, Japan en Nederland. Momenteel is zijn werk te zien in RSF A Moveable Gallery in Parijs, in de zomer op de Limburg Biennale in Marres Maastricht / Odapark en werkt hij aan een openbare opdracht voor een bronzen wandreliëf voor de stad Antwerpen, dat permanent zal worden geïnstalleerd in Ekeren (BE) eind 2024.

 

Date

Start:
28 september
End:
27 oktober

Location

anoukvilainartgallery
Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map
Website:
www.anoukvilain.be
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial