Loading Events

« All Artists

Thé van Bergen

http://www.thevanbergen.be

°1946, Achterveld/Nederland – woont en werkt te Antwerpen

Een schilderij is een weefsel van vormen en betekenissen. Vormen en motieven zijn binnen de rechthoek van het schilderij verweven tot een compositie. Vormen en motieven vertellen een verhaal, een verhaal dat alsmaar verder gaat, maar dat niet gemakkelijk kan worden naverteld.

De schilderijen hebben de laatste jaren een titel gekregen. Veel uitleg geven de titels evenwel niet. Ze duiden op een herkenbaar deel van het beeld, zoals: De ring, De bader(s), De putdeksel(s), Het gordijn of Het masker, of ze zeggen iets over het geheel, zoals: De nabootser, De voorbijvaarder(s), Het afscheid, De argeloze wandelaar, Het schouwspel of In het bos. De titels geven de geruststellende indruk van het algemeen bekende.

In de schilderijen zijn de gebruikte vormen helder en duidelijk uitgetekend. Hun betekenis is meer ontwijkend. Het gaat over onbereikbaarheid, afstand, gebrek aan contact, het ongrijpbare, machteloosheid. Meer dromerige noties zijn: het doelloze, vluchten, slaapwandelen, het afwezige, het argeloze, het voorbijgaan. De visuele wereld geeft ons slechts de schijn van duidelijkheid en helderheid.

Thé Van Bergen

EXHIBITIONS IN THE GALLERY

  • There were no results found.
  • There were no results found.

september 2004

DE VERWEVING

18 september 2004 - 17 oktober 2004
anoukvilainartgallery, Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map

Inleiding door Ernest Van Buynder, voorzitter MUHKA

Find out more »
+ Export Events
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial