Loading Events

« All Exhibitions

  • This event has passed.

CIRQUE ET LES DEUX SOEURS

24 september 2011 - 23 oktober 2011

Inleiding door Stijn Meuris

Caroline Coolen (1975) studeerde in 1998 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen, Atelier Beeldhouwkunst en in 2001 aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten. Inke Coolen (1979) studeerde in 2002 af aan de Sint-Lukashogeschool, Brussel, Atelier Grafiek.

Naast hun bloedband is er ook een beeldende band. Reeds in een aantal werken van ieder afzonderlijk, zijn er duidelijke overlappingen tussen mekaars werk. Gezamenlijke interesses voor bepaalde onderwerpen (het diermotief, heraldiek, historische elementen, …) alsook de beeldende benadering van onderwerpen (ironie, intertekstualiteit of om het met een uitdrukking van vandaag te zeggen: sampling), leidde tot het idee om samen een expo te maken.

Hoewel het medium grafiek voor Caroline Coolen eerder sporadisch wordt aangewend is dit het medium tout court voor Inke Coolen om uitdrukking te geven aan haar indrukken en ervaringen in een snel veranderende wereld. Ook het enorme aanbod aan beeldtaal leidde tot het verwerken van die indrukken op een collage-achtige manier. Bestaande beelden worden uit hun context getrokken, bewerkt, herwerkt en opnieuw geïnterpreteerd. Nieuwe beelden en betekenissen ontstaan.

Deze wijze van werken is erg parallel aan de manier van werken van Caroline Coolen, zij het dan vooral in nieuwe sculpturen. Naast het beeldhouwen is Caroline Coolen ook vaak aan het tekenen. Dit vertaalt zich vaak in kamervullende tekeninstallaties, of groot formaat houtskooltekeningen.

Date

Start:
24 september 2011
End:
23 oktober 2011

Location

anoukvilainartgallery
Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map
Website:
www.anoukvilain.be
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial