Loading Events

« All Exhibitions

  • This event has passed.

TUBE LUMINISCENT

19 november 2011 - 18 december 2011

Inleiding door Tanguy Eeckhout

 

“Het kleuren buiten de lijnen” en “het lezen tussen de lijnen” zijn slechts boutades in confrontatie met de subtiele kunstwerken uit de serie “Between the lines”.

De aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent afgestudeerde schilder Olivier Deprez positioneert zich binnen de hedendaagse Belgische schilderkunst aan de hand van zijn neo-symbolistische figuratieve beeldspraak.

De recuperatie van het alledaagse realiteitsgetrouwe beeld wordt doorheen het eigenzinnig picturalisme van Olivier Deprez gedeconstrueerd aan de hand van een gepercipieerde intuïtief geschetste lijnvoering.

De vrijheid van het schetsen verleent Deprez de mogelijkheid om een bevreemdende mystieke werkelijkheid aan het daglicht te brengen die ogenschijnlijk refereert aan een herkenbare realiteit. Het construeren van desolate contexten, oneindige perspectieven of méticuleuse stillevens dagen hem als schilder uit om waakzaam te blijven voor het kunstwerk als gematerialiseerde fundamentele vorm.

De herhaling van specifieke beelden, als tekening of schilderij, de doorgedreven zoektochten naar het geschikte kleurgebruik, kenmerken zijn artistieke interesse en métier. Het latijnse inter – esse zou zijn levensdrift kunnen zijn, het tussen de dingen staan, het ‘between the lines’ zijn.

Voor de expo ‘Tube Luminescent’ in galerie Anouk Vilain presenteert Deprez een selectie van werken uit deze reeks waarin het licht centraal staat. Koel artificieel licht domineert de eerste ruimte van de galerie en gidst de bezoeker naar de tweede ruimte waarin een warmer licht domineert.

Sven Vanderstichelen

Date

Start:
19 november 2011
End:
18 december 2011

Location

anoukvilainartgallery
Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map
Website:
www.anoukvilain.be
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial