Loading Events

« All Artists

Olivier Deprez

°1974, Kortrijk – woont en werkt te Gent

De schilderijen van Olivier Deprez lijken op het eerste zicht toevallige registraties van alledaagse fenomenen. Hij verbeeldt ze op een realistische wijze, maar niet zonder er binnen het schilderproces details aan te wijzigen.

De basis voor zijn beelden ligt bij schetsen en aantekeningen op locatie. Deze plaatsen blijven als zodanig wel enigszins herkenbaar voor de toeschouwer, maar letterlijk vertaald in de verf zijn ze nooit. De kunstenaar vlakt doorheen een aantal studies kleine details uit op de tekentafel. Door dit langzaam uitzuiveren groeit er een artificiële reconstructie van de realiteit die zijn beelden een zekere bevreemdende anonimiteit geeft.

Niet alle schetsen worden daadwerkelijk omgezet naar schilderijen. Soms blijven ze in hun ontwikkelingsfase steken en groeien ze uit tot autonome tekeningen. Of vormen ze de aanleiding om in het atelier verder te bouwen op de onderliggende ideeën. De meeste van zijn stillevens groeien zo voort uit de tekentafel. Objecten worden ontdaan van hun oorspronkelijke context en ingezet in een kunstmatige opstelling. Ze worden archetypen of symbolen die gebruikt worden in een wereld die niet van hen lijkt te zijn.

EXHIBITIONS IN THE GALLERY

  • There were no results found.
  • There were no results found.

november 2011

TUBE LUMINISCENT

19 november 2011 - 18 december 2011
anoukvilainartgallery, Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map

Inleiding door Tanguy Eeckhout   “Het kleuren buiten de lijnen” en “het lezen tussen de lijnen” zijn slechts boutades in confrontatie met de subtiele kunstwerken uit de serie…

Find out more »
+ Export Events
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial