Loading Events

« All Exhibitions

  • This event has passed.

SCAVARE PIÙ PROFONDO

23 september 2023 - 22 oktober 2023

Steven Antonio Manes (1993, BE) is een expressieve hedendaagse kunstenaar die in zijn praktijk steeds zijn intuïtie centraal stelt. Hij behaalde zijn master in de beeldhouwkunst aan Sint-Lucas in Gent (2017). Naast abstracte sculpturen in klei, gips, metaal en vindmaterialen maakt hij expressieve tekeningen met muurverf, oliepastels en grafiet op voornamelijk papier.

Voor zijn solo-expo bij Anouk Vilain stelt Steven Antonio Manes zich tot doel ‘dieper te graven’, naar het Italiaans vertaald ‘scavare più profondo’. Dieper graven in de menselijke emoties, verlangens, …, iets dat vaak in conflict staat met het verstand, de rede.

Tezelfdertijd is ‘dieper graven’ een metaforische verwijzing naar het Limburgse steenkoolmijnverleden waarvoor zijn grootvaders in de jaren ’60 geëmigreerd zijn van Italië naar België.

In de expo zien we abstract-expressionistische tekeningen op groot en kleiner formaat. Antonio maakte speciaal voor deze ruimte een werk van 3 x 3,5 m. Daarnaast ook sculpturaal werk dat letterlijk uit de grond gegraven is. In beide disciplines legt de kunstenaar steeds zijn ziel bloot.

Als bron van inspiratie gebruikt Manes zijn eigen leefwereld, de drang om te creëren, het in vraag stellen van zijn individu en de vergankelijkheid van het leven. Zijn werken zijn voor hem een nalatenschap die hem herinneren aan verschillende fases in zijn leven. Bijgevolg werkt kunst niet alleen als expressieve uitlaatklep maar is het voor hem ook autobiografisch en een bewijs van bestaan. Dankzij de vrijheid die kunst biedt kan de kunstenaar zonder vrees tonen wie hij werkelijk is.

Zijn verleden alsook zijn Italiaanse afkomst spelen een niet onbelangrijke rol in zijn werk. Het gebruik van woorden en zinnen in zijn moedertaal is voor hem het meest spontane en pure, wat vanuit het hart naar boven komt. Steven Antonio’s connectie met het Zuid-Italiaanse landschap komt ook terug in zijn werk als een aards element: abstracte rotsformaties, stenen, hete temperaturen, de wilde zee, …

Date

Start:
23 september 2023
End:
22 oktober 2023

Location

anoukvilainartgallery
Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map
Website:
www.anoukvilain.be
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial