Loading Events

« All Artists

Hugo Duchateau

http://www.hugoduchateau.net

°1938, Tienen – woont en werkt te Sint-Truiden

Hugo Duchateau studeerde aan het PHIKO in Hasselt, atelier glasschilderkunst. Hij is docent aan de Katholieke Hogeschool – Audiovisuele en Beeldende Kunsten in Genk.

De kunstenaar beweegt zich op alle terreinen en doorheen alle kunstdisciplines met vragen over het waarom van zijn denken en doen. Dat kunnen schilderende borstels zijn, druipende verf, of potloden die zichzelf tekenen. Ruimtelijk realiseert hij onder andere tapijten van potloodslijpsel, en hij confronteert de kijker met installaties waarin integratie en exploratie van de gebruikte materialen essentieel zijn.

Zijn publicatie “Het vreemde bos” uit 2002 omvat 50 projecttekeningen met centraal de natuur en het milieu als een artistiek en bewustwordingsproces. Dat project werd in het voorjaar van 2004 als een permanent en grootschalig land-artproject uitgevoerd in het Provinciaal Openluchtmuseum Bokrijk en in het kasteelpark van Hoepertingen.

Werk van hem is in bezit van onder andere MUHKA Antwerpen, SMAK Gent, PMMK Oostende, CIAP Hasselt, Provincie Limburg, Vlaamse Gemeenschap en BIAC Zaventem.

EXHIBITIONS IN THE GALLERY

  • There were no results found.
  • There were no results found.

september 2008

HUGO DUCHATEAU * KIM

27 september 2008 - 26 oktober 2008
anoukvilainartgallery, Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map

Inleiding door Jan Hoet   Een niet alledaagse gebeurtenis in de kunstwereld is een tentoonstelling waarin twee krachtige persoonlijkheden uit éénzelfde gezin met elkaar in confrontatie gaan. De…

Find out more »

februari 2005

SCHILDERIJEN

26 februari 2005 - 27 maart 2005
anoukvilainartgallery, Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map

Inleiding door Luk Lambrecht

Find out more »
+ Export Events
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial