Loading Events

« All Artists

Kim Duchateau

http://www.kimkrampen.be

°1968, Sint-Truiden – woont en werkt te Zoutleeuw

Kim Duchateau studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten te Gent, atelier Animatiefilm bij onder andere Raoul Servais. Hij publiceert onder andere cartoons in de kranten De Morgen, De Standaard en Het Belang van Limburg, en de strip “Esther Verkest” in P-Magazine – van deze laatste strip zijn inmiddels al 5 albums verschenen.

De humor van Kim hoort, net als die van striptekenaars als Nix en Jeroom, thuis in de stripschool die Kamagurka heeft gemaakt. Duchateau is ook actief als schilder, animatiefilmtekenaar en muzikant. Zo pleegde hij een track op de compilatie-cd met kinderliedjes “Kapitein Winokio zag 2 beren”.

Kim Duchateau is een van de inventiefste en productiefste Vlaamse striptekenaars van het moment. Hij combineert een efficiënte, trefzekere lijn aan een absurdistisch, soms pijnlijk scherp gevoel voor humor. Duchateau won in 2007 de Bronzen Adhemar (Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap voor de Strip).

EXHIBITIONS IN THE GALLERY

  • There were no results found.
  • There were no results found.

september 2008

HUGO DUCHATEAU * KIM

27 september 2008 - 26 oktober 2008
anoukvilainartgallery, Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map

Inleiding door Jan Hoet   Een niet alledaagse gebeurtenis in de kunstwereld is een tentoonstelling waarin twee krachtige persoonlijkheden uit éénzelfde gezin met elkaar in confrontatie gaan. De…

Find out more »
+ Export Events
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial