Loading Events

« All Artists

Tom Liekens

°1977, Heist-op-den-Berg – woont en werkt te Antwerpen

Tom Liekens studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.

Liekens’ oeuvre bestaat uit monumentale schilderijen met een specifieke beeldtaal. Een onderwerp dat steeds terugkomt in zijn werk is de natuur in haar kunstmatige vorm, zoals we die kennen uit dierentuinen en natuurhistorische musea. Zo toont hij fragmenten van wintertuinen, subtropische zwemparadijzen, opgezette dieren of prehistorische skeletten.

In zijn recent werk vormt het exotisme uit de 19de eeuw en de fascinatie van de toenmalige bourgeoisie voor “het vreemde” een bron van inspiratie. In zijn schilderijen verwerkt Liekens tal van culturele referenties die hij in een nieuwe context plaatst. Door het gebruik van elementen uit de dagelijkse leefomgeving wekken de schilderijen bij een eerste aanblik een zekere vertrouwdheid op, die echter snel wijkt voor een gevoel van onbehagen en vervreemding.

Vaak maakt hij gebruik van sjablonen, bladgoud en zilver als decoratieve beeldelementen, wat zijn werk een kunstmatig en gekunsteld karakter geeft.

EXHIBITIONS IN THE GALLERY

  • There were no results found.
  • There were no results found.

maart 2007

FIGHT FIRE WITH FIRE

3 maart 2007 - 1 april 2007
anoukvilainartgallery, Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map

Inleiding door Sara Weyns   In de tentoonstelling “Fight Fire with Fire” stelt Tom Liekens een nieuwe reeks aquarellen en olieverfschilderijen voor: Nature Morte. Als u in Noord-Europa…

Find out more »

april 2001

GOEIEMORGEN!

21 april 2001 - 20 mei 2001
anoukvilainartgallery, Bouquetstraat 132
Diepenbeek Limburg
3590 Belgium
+ Google Map
Find out more »
+ Export Events
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial